2022-01-04 08:14

Plain Capital ArdenX har bytt både namn och förvaltare. Numera går fonden under namnet Arden xFund och förvaltas sedan 1 oktober av Anders Hjorth. Det framgår av ett pressmeddelande.

Samtidigt skiftar fonden riktning och lämnar sitt tidigare teknikfokus för att istället ha en övervikt mot globala bolag med investmentbolagskaraktär, hög vinsttillväxt och starka finanser. Bland annat lyfter man fram amerikanska KKR & Co samt norska Aker Horizons. Totalt kommer portföljen ha mellan 15-25 innehav.

“Jag ser stor potential att utveckla förvaltningen i Arden xFund. Med den nya portföljviktningen tar vi rygg på några av världens bästa investerare, får aktiv ägarstyrning och exponering mot onoterade innehav. Fonden erbjuder brett placeringsunivers och får handla aktier, räntor, derivat och råvaror. Något som kan effektivisera förvaltningen i sämre börsklimat.”, säger Anders Hjorth, ny förvaltare för fonden. 

Fonden riktar sig mot investerare med en placeringshorisont på minst 3 till 5 år. 

Isac Boukachabia
Nyhetsbyrån Finwire

Läs artikeln HÄR

 

Leave a Reply