2022-02-09 10:33

Fonden Arden xFund minskade 6,44 procent i januari. Det framgår av en månadsrapport från fondens förvaltare Anders R Hjorth.

Inledningsvis skriver förvaltaren att börsåret startade kraftigt nedåt med både stigande räntor och oljepriser, däremot hämtade sig marknaderna något i slutet av januari. Centralbankernas åtstramningar och den ökade geopolitiska risken mellan Ryssland och Ukraina skapade hög volatilitet under månaden.

“Rapportperioden inleddes positivt i såval USA som i Sverige med bättre siffror än väntat och fortsatt god vinsttillväxt vilket är en positiv konjunktursignal där vi även ser att utbudsstörningarna rör sig i rätt riktning. Tuffare jämförelsetal väntar dock under kommande kvartal”, skriver förvaltaren.

Vidare menar förvaltaren att marknaden nu rör sig mot en säsongsmässigt mer positiv period och man har valt att öka andelen cykliska värdebolag i portföljen då man ser en fortsatt stark efterfrågan. Förvaltaren belyser också Sony som förvärvade spelutvecklaren Bungie för 3,6 miljarder dollar. Detta var den tredje mångmiljardaffären i spelbranschen på endast ett par veckor.

Gällande fondens aktivitet skriver förvaltaren att man köpte Veolia, Maersk, LVMH, Anglo American, SSAB, Boliden, Procter & Gamle och XACT Obligation. Samtidigt sålde man G5 Entertainment, Square Enix, Remedy, Nexon, Aker Horizons och Take-Two Interactive.

De största innehaven i fondens portfölj var vid månadsskiftet Berkshire Hathaway, Investor och Apple med portföljvikter om 5,74, 4,72 respektive 4,56 procent.

Fondens aktieexponering uppgick vid månadsskiftet till 78 procent.

Arden xFund, % januari, 2022
Fond MM, förändring i procent -6,44

 

Isac Boukachabia
Nyhetsbyrån Finwire

Läs artikeln HÄR

Leave a Reply